اختلال خواب کودکان و اختلال خواب در کودکان بیش فعال و علت اختلال خواب ُ و درمان اختلال خواب در کودکان اینکه چه چیزی خواب بچه ها را مختل می کنید
گاهی اوقات چیزهایی به سراغمان می آید که خواب های خوش را از ما می رباید و لب هایمان را می خورد، به این چیزها کابوس می گویند.
دلایل رویاهای بد عبارتند از: استرس کاری، سردرد، مرگ کسی که میشناسید، خوردن وعدههای غذایی سنگین قبل از خواب، خواندن کتابهای واضح قبل از خواب.
استفاده از برخی داروها مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای پارکینسون، داروهای فشار خون و غیره.
مشاوره آنلاین اختلال خواب کودکان
محل اقامت باید راحت و آرام باشد. برخی افراد قبل از خواب تلفن خود را چک می کنند یا کتاب می خوانند.
اینها می توانند گیج کننده باشند. این کارها را نکنید قبل از خواب یک لیوان شیر بنوشید. دوش گرفتن قبل از خواب نیز می تواند به خواب بهتر شما کمک کند.
خواب بچه ها را اختلال می کنید
کابوس های کودکانه
اغلب، کودک در گهواره خود می نشیند و گریه می کند یا با گریه و جیغ به اتاق والدین می رود. مشاهده این نوع رویاها در کودکان بین پنج تا شش سال بیشتر دیده می شود.
کم خوابی می تواند ناشی از تماشای فیلم های ترسناک یا خواندن داستان های ترسناک یا دعوا یا موقعیت های استرس زا در مدرسه باشد. گاهی از ذهن کودک هم می آید.
نوزاد در خواب گریه می کند
تصور کنید اگر نوزادان هنگام خواب گریه نمی کنند، چگونه می توانیم نیازهای آنها مانند گرسنگی، درد، بیماری، سرما، گرما یا توالت را بدانیم.
وقتی کودک گریه می کند، هورمون های استرس در بدن والدین ترشح می شود که فشار خون، ضربان قلب و غیره را افزایش می دهد تا مانع گریه کودک شود.
پسرها به دلایل نامعلوم بیشتر از دخترها گریه می کنند. گریه نوزادان تماس فیزیکی کودک با والدینش را افزایش می دهد و بهره وری هر دو طرف را افزایش می دهد.
اختلال خواب کودکان 12 ماهه
از 6 تا 12 ماهگی، نوزادان بیشتر در شب گریه می کنند. یک بار در سه ماهه اول، گریه بسیار شدید است. سپس تقریباً نیمه تمام است. از بدو تولد تا 6 هفتگی شدیدتر است. به دنبال آن کاهش تدریجی تا 6 ماه.
اگر کودک گریه می کند، نه تقصیر اوست و نه تقصیر اطرافیانش. گریه بهانه ای برای بی توجهی والدین نیست.
خلقت او به گونهای است که خواستهاش باید نیازهایش را برآورده کند، بنابراین ما نگران نباشیم و این بستگی به دانستن نحوه رفتار با کودکان دارد.
رفتار بچه ها
درد می کنند: این نوع نوزادان بی دلیل گریه می کنند. به نشانه هایی که نشان می دهد کودک شما خسته است توجه ویژه ای داشته باشید.
سعی کنید زمان بیشتری را در داخل خانه بگذرانید. چنین کودکانی صدا را می شناسند. سعی کنید کودکتان به پهلو بخوابد و به پهلو بخوابد تا او را خنک نگه دارید.
ترجیح بچه ها: برخی از بچه ها می توانند بوها، نورها، صداها، حتی چهره هایی را که به سراغشان می آید، استشمام کنند. چنین نوزادانی وقتی به دکتر یا دستشویی برده می شوند، گریه زیادی می کنند.
کودکان افسرده تجربه می کنند:
آنها خیلی سریع پرواز می کنند.
در بازوها و پاهای آنها حرکت افزایشی بیشتری وجود دارد.
برای کودکان حساس تر، صداها را به حداقل برسانید.
آهسته صحبت کن به حرکات او توجه کن. پنبه و کتانی ظریف آنها را بردارید. اگر تعویض لباس یا شستن لباس ها آنها را آزار می دهد، آن را کاهش دهید.
این بچه ها سخت کار می کنند و نیاز به توجه دارند. این بچه ها اغلب در طول روز از خواب بیدار می شوند. یکی از راههای رفتار با کودکانی که نمیخوابند این است که او را روی صندلی خودش بنشانید و با او صحبت کنید.
اگر احساس می کنید کودکتان خسته است، او را در آغوش بگیرید و جایش را عوض کنید. اسباب بازی های فرزندتان را به آرامی عوض کنید. از موسیقی و بازی های مختلف برای لذت بردن از آن استفاده کنید.
کودک هنگام خواب صحبت می کند
صحبت کردن در خواب، صحبت کردن در خواب است. به این میگن بی خوابی. این مشکل در هر مرحله از خواب ممکن است رخ دهد.
وقتی خواب سبک تر باشد، مکالمات بهتر درک می شوند و در خواب عمیق تر، دایره لغات به چند کلمه و خروپف های بی معنی محدود می شود.
دلایل رایج صحبت در مورد خواب عبارتند از: استرس، تعریق، اضطراب و موارد دیگر.
بیشتر صحبت های خواب آسان نیستند و با افزایش سن و زمان محو می شوند. خجالت اجتماعی یکی از شایع ترین علل صحبت در خواب است.
کم خوابی در کودکان و همچنین کم خوابی نوزادان می تواند باعث بی خوابی فرد و اطرافیان شود. اگر چنین است، باید برای ارزیابی بیشتر با پزشک خود مشورت کنید.
مشاور روانشناس اختلال خواب کودکان
کودکانی که در طول روز مضطرب هستند، بیشتر در خواب شب صحبت می کنند.
کودکانی که خانواده هایشان استرس دارند یا به هر دلیلی قادر به برقراری ارتباط با خانواده خود نیستند، بیشتر در هنگام خواب دچار استرس و پرحرفی می شوند.
رفتار والدین نیز در این مشکل بی تأثیر نیست. والدینی که هر شب این جملات را به فرزندان خود می گویند که اگر تمام شب بخوابید، نمی توانید صبح زود بیدار شوید و آن عبارات.
این نظرات والدین می تواند باعث افسردگی کودک و صحبت در هنگام خواب شود. زیرا مغز و ذهن کودک درگیر این سوال است.
یکی از راه های درمان بی خوابی این است که در طول روز با کودک خود صحبت کنید تا کودک خود را تشویق کنید و استرس کودک خود را کاهش دهید. همچنین زمانی که کودک خواب است، به دامان او بروید و دست او را بگیرید و برای رفع استرس با او صحبت کنید.
داستان سرایی خواب نیز یک جایگزین در نظر گرفته می شود. وقتی کودک به خواب می رود، برای کودک داستان بخوانید و از متن آن سوال بپرسید.
به این ترتیب ذهن کودک شما آرام می شود و استرس از بین می رود. بعد از داستان از کودک بخواهید که هشت نفس عمیق بکشد و بخوابد.
راهکارهایی برای کاهش صحبت کردن در خواب
استرس کودک را تا حد امکان از بین ببرید.
قبل از خواب از خوردن غذای جامد خودداری کنید.
سعی کنید به کودک خود استراحت کافی بدهید. کم خوابی فرصتی برای صحبت در خواب است.
چیزی که باعث می شود بچه ها در خواب جیغ بزنند
انواع مشکلاتی که در کودکان 3 تا 6 ساله رخ می دهد. این اختلال معمولاً به دلیل کابوس دیدن یا ترس از خواب ایجاد می شود. فعالیت بیش از حد عضلات می تواند منجر به وحشت شبانه شود. و اغلب در اثر رشد این اعصاب ایجاد می شود.
کودکی که به دلیل وحشت شبانه فریاد می زند، بیشتر در رختخواب می نشیند و جیغ می کشد.
البته، نباید فرض کنیم که کودک از خواب بیدار شده است. این فقط چند دقیقه طول می کشد.
فریاد رویا از سه شروع می شود و در چهار یا شش به اوج خود می رسد. یکی از مهمترین دلایل کابوسهای شبانه، اضطراب و ناامیدی کودک، تماشای برنامههای ترسناک و … است.
بزرگسالان ممکن است نتوانند کودک خود را از دیدن کابوس باز دارند، اما می توانند محیطی امن در خواب کودک خود ایجاد کنند تا استرس و اضطراب را کاهش دهند.
اگر کودک همیشه فقط یک خواب می بیند، باید او را نزد پزشک ببریم. وحشت های شبانه در خواب راه می روند.
یکی دیگر از راههای درمان بیخوابی این است که نوزاد را قبل از خواب حمام کنید، عروسکهای مورد علاقه کودک را هنگام خواب در نزدیکی خود نگه دارید، داستانهای قبل از خواب بخوانید و از خوردن وعدههای غذایی سنگین قبل از خواب خودداری کنید و غیره.
مشاور کودک تلفنی 24 ساعته
همه موارد فوق مواردی هستند که می توانند مانع از گریه کودک شما در هنگام خواب شوند. همچنین کودک باید از نظر کمبود ویتامین و آهن بررسی شود.
کودکان مبتلا به گرفتگی شبانه معمولاً پس از بلوغ بهبود می یابند زیرا سیستم عصبی مرکزی آنها توسعه یافته است.
توصیه می کنیم مقاله ما در مورد از شیر گرفتن کودک وابسته را بخوانید.
همچنین ایده خوبی است که با پزشک در مورد آن صحبت کنید تا از سلامت کودک خود مطمئن شوید.
مشاوران و متخصصان ما در سامانه مشاوره آنلاین گوش شنوا در خدمت شما هستند تا به سوالات شما پاسخ دهند و اطلاعات دقیقی را در اختیار شما قرار دهند.