دلایل لجبازی کودکان
دلایل لجبازی کودکان چیست : علت رفتار لجبازانه در کودکان چیست؟ برای آشنایی بیشتر با شایع ترین علل لجبازی در کودکان، ادامه مطلب را بخوانید…
پیش از خواندن ادامه مطالب ، میتوانید برای حل مشکلات لجبازی کودکان با مشاوران روانشناسی کودکان سامانه هوشمند گوش شنوا در ارتباط باشید…
در میان ایرادات مختلف شخصیتی، یکی از آنها لجبازی است که در بسیاری از موقعیت ها منجر به تصمیم گیری اشتباه می شود. کودکانی که سطح بالایی از اضطراب دارند، دارای هسته لجبازی هستند که می تواند الگوی زندگی باشد. وقتی کودک مجبور به انجام کاری یا پیروی از فهرستی از قوانین می شود، شخصیتی به نام لجبازی شکل می گیرد.
تغییرات ناخواسته یا قوانین ناگهانی برای اکثر کودکان قابل قبول نخواهد بود و در تصمیم خود سرسخت خواهند بود. باید به کودکان کمک کرد تا از این نوع شخصیت ها در سال های اولیه تربیت کودک دوری کنند و تاخیرهای طولانی می تواند به پایان بدی منجر شود. بهتر است علل رفتار لجبازی در کودکان را بشناسیم و برای رهایی از آن اقدامات موثری انجام دهیم.
دلایل رفتار لجبازانه در کودکان
بیایید شایع ترین علل رفتار لجبازی در کودکان را بررسی کنیم.
-
ارتباط نادرست
وقتی دعوا بین کودک و والدین در خانه شروع می شود، ارتباط بدی ایجاد می شود. این قابل درک است که والدین به بسیاری از چیزها مشغول هستند و وقتی در خانه مشکلی دارند، به خصوص با فرزندانشان، احساس استرس می کنند. با عجله و ناامیدی، مامان و بابا شروع به داد و فریاد کردن روی هم می کنند یا بچه ها خیلی عصبی می شوند. این به نوزاد آسیب می زند و شروع به بدرفتاری می کند که منجر به لجبازی می شود. آنها فکر می کنند که در آنچه می گویند حق دارند. بنابراین، نزاع یا امتناع از برقراری ارتباط یکی از منابع رفتار لجوجانه است.
-
ناپختگی
بچه ها نمی دانند چه چیزی درست است و چه چیزی غلط. آنها به سادگی دیگران را دنبال می کنند و متوجه می شوند که در اطراف آنها چه می گذرد. در مراحل اولیه به یک فرآیند یا روش می چسبند و سعی می کنند تا زمانی که از حقیقت و حقیقت آگاه شوند، همین کار را انجام دهند. بچه های کوچک در کاری که انجام می دهند نه خیلی ماهر هستند و نه کوچک. سطح بلوغ کودکان بسیار پایین است که منجر به رفتارهای لجبازانه می شود و تا زمان ورود به مهدکودک یا مدرسه ادامه می یابد.
-
میل به آزادی
بچه ها وقتی دیگران اعمالشان را کنترل می کنند دوست ندارند و همیشه می خواهند در هر کاری که می کنند آزاد باشند. وقتی والدین سعی در جلوگیری از آنها دارند، از اینکه نمی توانند کاری را که می خواهند انجام دهند، ناامید می شوند و در اینجا به چنین رفتاری لجبازی برای خروج از سیستم های حاکم گفته می شود.
-
مقایسه با کودکان دیگر
مقایسه های نامناسب یا غیر ضروری با کودکان خوب نیست زیرا می تواند منجر به ناامیدی شود و کودکان ممکن است از دیگرانی که با آنها مقایسه می شوند عصبانی شوند. در این موارد، کودکان نسبت به خود لجبازتر می شوند و هرگز به بهبود خود فکر مثبت نمی کنند. بنابراین مقایسه فردی یا گروهی با کودکان در صورتی که اصلاً موافق نباشند کارساز نیست.
- کنجکاوی
همه چیز در این دنیا برای بچه ها تازگی دارد و آنها همیشه کنجکاو هستند که در اطرافشان چه اتفاقی می افتد. این کنجکاوی رفتار عادی آنها را به شخصیتی سرسخت تبدیل میکند و سعی میکنند چیزهای مختلفی را بیابند، هرچند در مراحل اولیه به آنها نیازی ندارند. بسیاری استدلال می کنند که کنجکاوی برای یک کودک در حال رشد خوب است تا بیشتر بیاموزد، اما در واقع وقتی صحبت از دانستن جزئیات می شود، لجبازتر می شوند.
-
الگو
در کنار همه این دلایل، والدینی که رفتار و سبک ارتباطی والدین خود را رعایت می کنند، عادت های غذایی و خواب آنها را مطالعه می کنند، مشکلات روزمره را در خانه حل می کنند، به آنها گوش می دهند و از آنها پیروی می کنند، یکی از دلایل اصلی لجبازی کودکان است. بنابراین اگر شخصی در خانه برای رسیدن به خواستههایش پیگیرانه عمل کند، بچهها میتوانند از او پیروی کنند و آن شخص میتواند یک الگو باشد.
دلیل بچه ها مهم نیست زیرا اغلب کودکان گاهی اوقات بد رفتار می کنند که نمی توان آن را رفتار لجبازی نامید. با فرزندتان صحبت کنید، خوب و بد را توضیح دهید، اجازه دهید واقعیت را تحلیل کند و لحظات شادی را در زندگی خلق کند.